(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация: Мазкур мақолада сўроқ қилиш тергов ҳаракатининг исботлаш жараёнидаги аҳамияти борасида хорижий ва мамлакатимиз олимларининг фикр ва мулоҳазалари таҳлил қилинган, сўроқ қилиш жараёнида эътибор берилиши лозим бўлган ҳолатлар, уни режалаштириш хусусиятлари, сўроқ қилиш тергов ҳаракатининг бошқа тергов ҳаракатлари билан боғлиқлиги юзасидан фикр-мулоҳазалар таҳлил қилинган. Таҳлиллар натижасида мазкур тергов ҳаракатининг ўзига хос жиҳатларини акс эттириш бўйича таклифлар ишлаб чиқилган.