(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annatotsiya: Ilmiy maqolada Brokkoli duragaylari urug‘larini ochiq maydonda unuvchanligini aniqlash bо‘yicha tadqiqotlarimiz shuni kо‘rsatadiki ekilgan duragaylar ichida Fiesta F1, Strombili F1, Parthenon F1 va Agassi F1 duragaylarining urug‘ini birmuncha ertaroq unib chiqishi kuzatildi. Urug‘ kilgandan sо‘ng 3 kundan keyingi kuzatuvlarda ushbu duragaylarda jami ekilgan 300 dona urug‘ning qariyb 11-12% qismi unib chiqdi va duragaylar bо‘yicha 38,0-44,3 dona atrofida о‘zgarib borganligi aniqlangan.