(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Bugungi kunda tumanli ob-havo qalin qo`yiqlashib yo`lda harakatlanishga qiyinchilik tug`dirmoqda va tuman uzoq davom etishi kuzatilmoqda. Yomg'irli kunlarda yoki tumanli kunlarda, uzoqni ko`rish cheklangan bo’ladi. Shu sababli avariya hodisasi sodir bo‘lmoqda. Ammo ushbu lazerli quril tumanli ob-havoda ham o’z lazerli chirog’i bilan bu muammoni hal qilishdada ancha foyda beradi.. Bu qurilma avtomobilning orqa tarafida qizil lazer chiroq vositasi sifatida ishlaydi, Bu esa tumanli kunlarda havoda qizil rangli chiroq shaklidagi nurni yaratishi mumkin. Avtomobilni xavfsizlik masofasini saqlashga e'tibor berish uchun harakatlantiruvchi kuchga aylantirishi mumkin bo'lgan juda qulay va ajoyib sharoit ega [1-4].