(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekistonning qadimgi davri, uning boy tarixi va madaniyati, ko‘plab arxeologik tadqiqotlar orqali o‘rganilgan. XX asrning 30-yillari va 40-yillari boshlarida olib borilgan arxeologik izlanishlar, mamlakatning tarixiy merosini o‘rganishda muhim ahamiyatga ega bo‘ldi. Ushbu davrda O‘zbekistondagi qadimgi shaharlar, ularning ijtimoiy-iqtisodiy hayoti, madaniyati va savdo aloqalari haqida ko‘plab yangi ma'lumotlar keltirildi.