(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya Mazkur maqolada masofaviy ta'lim texnologiyalarining o‘quvchilarning produktiv ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati va roli yoritilgan. Masofaviy ta'lim o‘quvchilarga o‘qish va bilim olish jarayonida mustaqillik berish bilan birga ularning vaqtni boshqarish, axborotni tahlil qilish, ijodiy fikrlash va o‘z-o‘zini baholash ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Shu bilan birga, maqolada masofaviy ta'lim jarayonidagi texnologik imkoniyatlar va qiyinchiliklar tahlil qilingan. Muallif masofaviy ta'limning samaradorligini oshirishda interaktiv usullar va rejalashtirilgan o‘quv dasturlarining ahamiyatini ta’kidlaydi hamda bu uslub yordamida o‘quvchilarning raqobatbardosh shaxs sifatida shakllanishiga hissa qo‘shilishi mumkinligini qayd etadi.