(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu tezisda piyodalar o'tish joylarida yo'l transport hodisalarining kelib chiqish sabablari tahlil qilinadi. Piyodalar va transport vositalari o'rtasidagi xavfsizlikni ta'minlash uchun mo'ljallangan o'tish joylarida sodir bo'ladigan hodisalar ko'plab omillar bilan bog'liq. Tezisda tezlik, haydovchilarning e'tiborsizligi, o'tish joylarining yomon joylashuvi, kommunikatsiya va ijtimoiy omillar, shuningdek, yo'l infratuzilmasining holati kabi muhim sabablarga e'tibor qaratiladi. Ushbu omillarni tahlil qilish orqali, piyodalar o'tish joylarida yo'l transport hodisalarining kamayishiga erishish uchun zarur choralarni belgilash mumkin.