(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fizika va elektronika fanlarida o‘tiladigan tajriba va laboratoriyalarni kompyuter texnologiyalaridan foydalanilgan holda bajarish jarayonlari ko‘rib chiqildi. “LabVIYEW” dasturida virtual laboratoriyalar yaratish texnalogiyasidan o‘quv jarayonida foydalanishning imkoniyatlari taqdim etildi. Bu yig‘ilgan dastur yordamida ta’lim sohalarida ta’lim olayotgan talabalar bajarayotgan laboratoriya ishlarida o‘rganilayotgan yarimo‘tkagichli diodlarning volt-amper tavsifnomasini vertual yig‘ish jarayoni va ishlash jarayoni keltirilgan.