(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада “экстремизм” ва “экстремистик фаолият”нинг атамалари, уларнинг келиб чиқиш тарихи ёритилган бўлиб, мазкур атамаларнинг моҳиятини тўлиқ акс эттириш мақсадида экстремизм турларининг таснифлари илмий таҳлил қилинган. Шу билан бирга, давлат ушбу ҳодисаларга қарши курашиш учун амалга ошираётган чораларга эътибор қаратилган ва экстремизмга қарши курашнинг асосий йўналишлари қайд этилган.