(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Maqolada sharq peripataetizm yo‘nalishi vakillaridan biri Ibn Xaldunning tarix sohasi bo‘yicha bildirgan fikrlari о‘rganilgan. Uning tarix bilan shug‘ullanuvchilar qanday ko‘rinishda tarixni o‘rganishlari, tarixga qanday munosabatda yondashishlari haqidagi qarashlari yoritilib berilgan. Tarixni falsafadagi o‘rniga e’tibor qaratilgan.