(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya Sinonimlar – ma’nolari o‘xshash bo‘lgan so‘zlar. Sinonimlarga oid sohada mahoratni rivojlantirish, o‘xshash so‘zlar orasidagi ma’noning nuanslari va soyalarini tushunishni o‘z ichiga oladi. O‘qituvchilar ushbu nuanslarni talabalarga samarali yetkazish uchun kontekstga eng mos bo‘lgan sinonimni tanlash muhimligini ta’kidlashlari maqsadga muvofiq bo‘ladi. Ma’noning nuanslari va soyalari: sinonimlar umumiy ma’noga ega bo‘lishi mumkin, lekin ular ko‘pincha konnotatsiya, ohang yoki foydalanishda nozik farqlarga ega. Masalan, “baxtli” va “xursand” sinonimlari ko‘rib chiqiladigan bo‘lsa, ikkalasi ham ijobiy his-tuyg‘ularni bildirsa-da, “baxtli” yanada kuchli yoki jo‘shqin tuyg‘uni ko‘rsatadi, “xursand” esa, albatta, hayajonlanmasdan qoniqish hissini anglatadi.