(untitled) (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аnnotatsiya Maqolada anorni o‘g‘itlash meyorini belgilashda tuproq agrokimyoviy xossalarini o‘rganishning ahamiyati, anorni o‘g‘itga bo‘lgan talabi bo‘yicha mahalliy va xorijiy olimlarning olib borgan ishlarining sharhlari keltirilgan. Tadqiqot obyektining tuproq-iqlim sharoitlari haqida maʼlumot berilgan va agrokimyoviy xossalari bo‘yicha olingan natijalar bayon etilgan. Tuproqning agrokimyoviy xossalarini hisobga olgan holda o‘g‘itlash muddatlari va meʼyorlari bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.